GINOP-5.3.2-16-2016-00461

Kedvezményezett neve: FHL Björn Hungary Kft.

Projekt címe:

Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése az FHL Björn Hungary Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 14 979 440 Ft

Támogatás mértéke (%): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Az FHL Björn Hungary Kft. 1996-ban alakult vállalkozás. A cég minőségi fürdőszobai radiátorok gyártására, forgalmazására jött létre. 1999-ben a vállalkozás új tevékenységként autóipari alkatrészek gyártásával kezdett el foglalkozni. Az autóiparban az úgynevezett motortéri csöveket és tartóbakokat határozták meg gyártási célnak. Dinamikus fejlődését az tette lehetővé, hogy közvetlen beszállító lett az autóiparban.  Jelenleg mintegy 350 saját foglalkoztatású alkalmazottal dolgozik, köztük 12 fő megváltozott munkaképességű dolgozóval.

A cég sajátságainak megfelelően elsősorban a szellemi foglalkozásúak és fehérgallérosok számára nyitható meg a rugalmas munkavégzés feltétele, így 13 munkakörökben a kötetlen munkarendet illetve távmunkát törzsidő meghatározásával atipikus, rugalmas foglalkoztatási formát adaptáljuk. Ez az FHL Björn Kft. szervezetében 22 főt érint, ugyanakkor várható, hogy a cég erőfeszítései megtérülnek, elősegíti a hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok tartós foglalkoztatását és a munka-család közötti egyensúly megteremtését.  Hosszabb távon e fejlesztés megalapozza a kékgalléros munkakörök atipikus foglalkoztatásúra való átalakítását és a teljes munkavállalói spektrum magasabb integrálását.

A projektben 15 alkalom képzéshez kapcsolódó tanácsadást fogunk igénybe venni. A vezetői képzésekhez, műhelymunkákhoz kapcsolódó alkalmak száma 26, míg a munkavállalói képzések, műhelymunkák száma 13.

 

  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.04.30.
  • Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00461